Acasa Pantofi de mire

Pantofi de mire, calitate si confort

Costume de mire

Vezi toate ofertele de costume de mire

Pantofi de mire

Vezi toate ofertele de pantofi mire

Tinute de ocazie

Vezi toate ofertele de tinute de ocazie

Ingrijire si stil

Vezi toate ofertele de ingrijire si stil

Accesorii si bijuterii

Vezi toate ofertele de accesorii si bijuterii

Pantofi mire

In cele ce urmeaza vom incerca sa descifram tainele gasirii pantofilor de mire perfecti. Ei, nu sunt chiar taine, insa exista intr-adevar cateva secrete care te pot ajuta sa nu dai gres atunci cand urmeaza sa-ti achizitionezi pantofi pentru nunta.

Care sunt secretele gasirii unor pantofi de mire ideali?


 

Pantofi barbati de calitate

Primul lucru la care trebuie sa fi foarte atent este calitatea. Iti recomand sa alegi pantofi eleganti de o calitate superioara, preferabil din piele ori din piele intoarsa, chiar daca poate exista o mica diferenta de pret intre acestia si unele pantofi pentru mire ieftini.

Calitatea de care vorbeam va fi siguranta ta de a nu te alege cu rani la picioare sau de a te simti inconfortabil pe toata durata zilei. Aminteste-ti ca vei dansa destul de mult si de asemenea vei sta un timp indelungat in picioare, atat la starea civila cat si la biserica si la receptie cand iti vei intampina invitatii la intrarea in localul selectat.


 

Marime pantofi barbati pentru nunta

In al doilea rand, trebuie sa mentionam ca exista multe persoane care poarta jumatati de masura. Daca si tu esti unul dintre aceste persoane, alege-ti pantofi eleganti putin mai mari (adica cu o jumatate de masura peste) pentru ca oricum exista riscul ca picioarele sa ti se umfle de la stat in picioare si dansat, si te vei simti mai bine decat daca ai fi ales o pereche mai mica.

La fel va trebui sa alegi pantofii de mire si daca sti ca unul dintre picioarele tale masoara putin mai mult decat celalalt (iar acest lucru se aplica majoritatii oamenilor). Alege prin urmare o masura in care sa te simti lejer si despre care sti sigur ca iti va permite sa te distrezi pe cinste in ziua in care vei deveni barbat insurat.


 

Culoare pantofi de mire

Apoi, sa ne gandim la culoarea pantofilor de nunta. Cei mai multi miri aleg pantofii negrii, fie pentru ca este o nuanta sigura fie pentru ca se potriveste cu aproape orice costum.

Insa sunt si alte posibile nuante potrivite. Astfel, multi barbati aleg pantofii maronii care se potrivesc cu costumele verzi, gri si cele de culoarea nisipului, altii miri prefera pantofii albi pentru a crea un constrast puternic intre costum si incaltari. Totusi, te sfatuiesc sa alegii pantofii albi doar daca si costumul este alb, ori macar partea superioara al acestuia, sacoul.

In final, exista barbatii nonconformisti care opteaza pentru pantofi alb-negrii a la Michael Jackson. Acest pantofi mire sunt potriviti daca organizati o nunta tematica, de exemplu unul in stil rock’n’roll.

In ceea ce priveste sistemul de inchidere a pantofilor, poti alege fie o pereche cu sireturi fie o pereche ce se inchide pe partile laterale interioare cu un mic fermoar.


 

In ceea ce priveste ingrijirea pantofilor de nunta, nu ai prea multe sarcini de efectuat. Bineinteles, trebuie sa ii cureti cu cateva zile inainte de nunta si sa aplici pe ei o crema de pantofi de o buna calitate, atat pentru stralucire cat si pentru ca aceasta protejeaza pantofii de diferite conditii meteo (ploaie, soare puternic).

Acest proces se efectueaza utilizand o perie moale de pantofi ori un burete special, cu exceptia cazului in care ai achizitionat pantofi eleganti din piele intoarsa, pentru ca acestia necesita o perie speciala pentru velur ori piele intoarsa. Avand grija de pantofii tai de nunta, te vei asigura ca nu va fi prima si ultima oara cand ii vei purta.