Acasa Costume de mire Costum Clasic

Costumul clasic pentru un mire traditional

Costume de mire

Vezi toate ofertele de costume de mire

Pantofi de mire

Vezi toate ofertele de pantofi mire

Tinute de ocazie

Vezi toate ofertele de tinute de ocazie

Ingrijire si stil

Vezi toate ofertele de ingrijire si stil

Accesorii si bijuterii

Vezi toate ofertele de accesorii si bijuterii

Costumul clasic pentru un mire elegant

Daca vrei sa fii convins ca nu vei da gres atunci cand iti alegi tinuta de mire, poti opta pentru un costum clasic. Costumele clasice sunt atemporale, mereu elegante si potrivite oricarei ocazii, de la o nunta la un botez, un eveniment caritabil sau alt eveniment care presupune purtarea unei tinute formale.

Astfel, un costum este o alegere foarte buna daca iti doresti sa il mai poti purta si in alte ocazii. Un atuu foarte important de mentionat este ca acest costum clasic poate fi accesorizat mult mai usor decat un alt tip de tinuta de ocazie. In mod obisnuit un costum clasic de nunta va fi purtat cu o camasa care nu trebuie neaparat sa fie alba. In acelasi timp vei putea opta pentru purtarea unei veste sau nu si vei avea posibilitatea de a alege intre o curea clasica si un brau.

La fel, la camasa vei putea asorta fie un papion, o cravata ori chiar o lavaliera. Pentru ca este totusi vorba de un eveniment special iti recomand sa alegi o camasa care poate fi purtata cu butoni si sa-ti achizitionezi o pereche eleganta de astfel de bijuterii. Pentru un plus de efect ii poti chiar grava pentru a se potrivi perfect zilei.


Costumele clasice sunt impartite in doua categorii mari: cele cu nasturi la un singur rand si cele la doua randuri. Depinde de constitutia ta fizica care va fi mai potrivit pentru tine. Amplasarea nasturilor si forma reverului sunt coordonate pentru a crea un anumit efect, o iluzie optica. De exemplu, sacourile cu nasturi la doua randuri se vor potrivi barbatilor mai inalti. Tot pentru un astfel de sacou pot opta si barbatii care isi doresc mai mult volum la nivelul trunchiului: nasturii la doua randuri vor adauga latime umerilor si vor ingusta la nivelul taliei.


Cheia achizitionarii unui costum potrivit este alegerea unei masuri potrivite. In cazul nuntilor mai ales, se prefera ca tinuta sa fie ajustata pe corp, sa nu fie prea stramta dar nici prea larga pentru ca te vei pierde in ea. Alege un costum potrivit tipului tau de corp si evidentiaza-ti partile de care esti cel mai multumit.