Cravate pentru miri, modele si materiale potrivite

Costume de mire

Vezi toate ofertele de costume de mire

Pantofi de mire

Vezi toate ofertele de pantofi mire

Tinute de ocazie

Vezi toate ofertele de tinute de ocazie

Ingrijire si stil

Vezi toate ofertele de ingrijire si stil

Accesorii si bijuterii

Vezi toate ofertele de accesorii si bijuterii

Cravate pentru miri

Mireasa ta se pregateste din greu si de zor pentru nunta voastra iar tu, la fel ca oricare alt mire emotionat te gandesti cat de grea poate fi alegerea unei tinute pentru ziua cea mare. Probabil ca si tu vei intampina la fel de multe dificultati ca si ea, mai ales in alegerea accesoriilor. Tine cont de faptul ca accesoriul principal, cravata, este un articol vestimentar foarte important care trebuie ales cu grija si incadrat cu atentie in tinuta ta.

Chiar daca esti familiar sau dimpotriva, distant de cravate si tot ceea ce inseamna ele, noi suntem aici sa te ajutam sa alegi cea mai potrivita cravata pentru ziua cea mare, ziua nuntii tale.


Materialul cravatei

Daca ne referim la materialele din care trebuie sa fie facuta cravata ta de mire, atunci trebuie sa tii cont de materialul din care iti este confectionat costumul, cu toate ca aceste cravate vin de obicei cam in acelasi material, cel potrivit pentru a-si pastra forma si alte propietati. Sa nu uiti, atunci cand iti alegi costumul, cravata si alte piese vestimentare sa te pui de acord cu mireasa ta, pentru a nu ajunge sa fiti o aparitie haioasa, ci una eleganta, asortata, din acelasi cadru.


Cum sa iti alegi cravata?

Daca e sa ne referim la culoare, aici ramane la alegerea ta. Poti, daca vrei, sa iti asortezi cravata cu buchetul miresei tale sau cu floarea pe care o va purta in par, ori de ce nu, iti poti asorta cravata cu cromatica nuntii ori poti merge pe clasicul negru sau alb. Ideal ar fi sa ceri parerea persoanelor cu experienta in domeniu si bineinteles, parerea viitoarei tale sotii care iti va da cele mai bune sfaturi. Alege o culoare cu care sa te simti tu bine si care sa te avantajeze pentru a nu risca sa nu te simti in apele tale la propia nunta.

Apoi, in functie de cat de sofisticata iti este tinuta, se preteaza sa porti un nod de cravata mai simplu, ori unul mai elaborat. Nu uita ca la un costum clasic nu se pot asorta aceleasi elemente ca la un costum extravagant. Cateva exemple de noduri de cravata ar putea fi: nodul simplu (half) Winsdor, nodul dublu Windsor, nodul Fur – in – Hand, nodul Pratt (Shelby), nodul Ascot etc. Exista un numar total de peste 85 de tipuri de noduri de cravata, asa ca optiuni sunt, ramane doar sa te hotarasti.

In plus, nu uita sa ceri intotdeaua parerea celor din jur si a persoanelor din magazinele de specialitate insa tine cont ca in final, alegerea ramane numai a ta si tu esti singurul care stie cu exactitate ce tip de cravata, ce culoare, ce model te va face mirele perfect, de invidiat, de neuitat.