Brau pentru mire, brau asortat cu costumul

Costume de mire

Vezi toate ofertele de costume de mire

Pantofi de mire

Vezi toate ofertele de pantofi mire

Tinute de ocazie

Vezi toate ofertele de tinute de ocazie

Ingrijire si stil

Vezi toate ofertele de ingrijire si stil

Accesorii si bijuterii

Vezi toate ofertele de accesorii si bijuterii

Brau pentru mire

Un costum de mire este in mod traditional format din trei piese: pantaloni, sacou si vesta. Insa uneori, mai ales daca vorbim despre o nunta de primavara / vara, se recomanda eliminarea vestei in favoarea braului. Bineinteles, acesta nu se utilizeaza doar pentru a diminua caldura. Braul are de asemenea un rol pur estetic, ceea ce inseamna ca poate fi purtat in orice anotimp.


Ce este braul?

Braul este o centura plisata, realizata de cele mai multe ori din satin sau rejansa. La alegerea materialului se va avea in vedere materialul din care s-a realizat tinuta mirelui; astfel, braul trebuie asortat cu reverul costumului.

Originea braului se plaseaza prin anii '30 si a fost purtat initial de ofiterii britanici, aflati in India, care din cauza temperaturilor mai ridicate au dorit sa renunte la traditionala vesta, conformandu-se in acelasi timp regulii care sublinia ca talia barbatului, atunci cand acesta poarta un costum, trebuie acoperita fara exceptie. Motivul acestei reguli este una ce tine de estetica, pentru a ascunde partea inferioara a camasii si pentru a nu permite fluturarea unei bucati de bumbac alb sub deschizatura inferioara a elegantului sacou. Practic, s-a apelat la brau pentru a finisa aspectul si a le oferi reprezentantilor sexului tare un aspect ingrijit.


Care sunt cele mai potrivite culori?

In ceea ce priveste nuanta braului, acesta poate fi colorat (albastru foarte inchis, uneori maroniu), totusi de cele mai multe ori se va alege unul negru, clasic.


Cum se poarta braul?

Purtarea braului este relativ simpla, trebuie sa aveti doar grija ca pliseurile sa isi aiba acele mici deschizaturi orientate in partea superioara. Dupa pozitionare, braul se leaga de mijlocul taliei in asa fel incat jumatatea inferioara a braului sa acopere partea de sus a pantalonilor iar partea superioara sa acopere camasa.

Inchiderea braului se realizeaza in spate, cu ajutorul a doua panglici atasate de cordon. Braul poate fi legat simplu ori poate fi inchis asemenea unei curele depinzand de tipul ales. Pentru acest proces va recomandam sa apelati la ajutorul unui cavaler de onoare.


Cu ce se poarta braul?

De cele mai multe ori se va purta un brau atunci cand tinuta de mire aleasa este fie un smoching sau un costum clasic.

Perechea preferata a braului este papionul. Desi exista persoane care considera ca braul se potriveste si cu cravata clasica, majoritatea stilistilor sunt de acord ca acesta se asorteaza cu un bow-tie / papion. De ce? Pentru ca prin alungirea taliei se creaza un spatiu mai mic intre baza gatului si mijloc, astfel ca o cravata obisnuita se va parea ca nu isi gaseste locul. Papionul in schimb se va potrivi perfect in deschizatura limitata, ramasa intre marginile sacoului si peste brau.


De ce sa porti un brau?

Pentru ca iti alungeste picioarele, iti acopera talia si partea inferioara a abdomenului (daca consideri ca ai anumite probleme aici incearca sa iti legi un brau pe talie, vei observa diferenta) si iti ofera un aspect finisat si rafinat.

Incearca-l pentru a te convinge singur!