Acasa Tinute de ocazie

Tinute de ocazie, costume cavaleri de onoare

Costume de mire

Vezi toate ofertele de costume de mire

Pantofi de mire

Vezi toate ofertele de pantofi mire

Tinute de ocazie

Vezi toate ofertele de tinute de ocazie

Ingrijire si stil

Vezi toate ofertele de ingrijire si stil

Accesorii si bijuterii

Vezi toate ofertele de accesorii si bijuterii

Tinute de ocazie, costume barbati potrivite la nunta

Netinand cont de faptul ca ochii invitatilor se vor atinti predominant asupra mirilor, nici oaspetii – ne referim acum in special la reprezentantii sexului tare – nu isi pot neglija aspectul atunci cand participa la o nunta. Un astfel de eveniment va ofera ocazia perfecta de a socializa, de a va simti bine si de a arata impecabil.

Pentru a atinge acest tel va trebui in primul rand sa va procurati o tinuta de ocazie. Aceasta tinuta poate varia in functie de nivelul de formalitate al evenimentului de la frac la smoking sau la un costum clasic.

  • Nuntile cu un nivel de formalitate crescut vor atrage dupa sine asa numitul white tie dress code. Pentru un asemenea eveniment tinuta care se adopta va fi in general formata din pantaloni si frac, accesorizati cu o vesta si un papion. Alegeti de asemenea o pereche de incaltaminte de ocazie inchisi la culoare.
  • Urmatorul pe treapta formalitatii este black tie-ul. Nu va lasati pacaliti. Acest stil este doar cu un strop mai putin formal decat cel despre care vorbeam anterior. Deosebirea majora intre cele doua este ca black tie-ul cere purtarea unui smoking in loc de frac, iar accesorizarea se va face cu ajutorul unui brau care ii va lua locul vestei. Se pastreaza incaltamintea si papionul.
  • In cazul in care urmeaza sa participati la o nunta cu un nivel de formalitate mediu, un smoking sau un costum clasic vor fi perfect potrivite. Accesorizati-va tinutele dupa propriile preferinte, avand totusi grija sa nu cadeti in extreme.
  • Daca nunta va avea loc pe o plaja, sau undeva in aer liber, si nu va este impusa nici o tinuta, puteti opta pentru partea inferioara a unui costum, pantalonii de ocazie, si o camasa din in. Incercati sa nu exagerati cu eleganta (mai ales daca ati fost anuntati ca evenimentul va avea un nivel de formalitate mai redus), dar totusi optati pentru imbracaminte de ocazie. In fond veti participa la o nunta, unde toti participantii isi vor dori un aspect cat mai placut.

Ceea ce veti purta la nunta la care sunteti invitati va depinde totodata si de rolul pe care il aveti in desfasurarea acesteia. In cazul in care sunteti un invitat care nu a primit sarcini aditionale, puteti cu incredere alege o tinuta in functie de formalitatea evenimentului asa cum am mentionat mai sus. Pe de alta parte, daca faceti parte din cavalerii de onoare sau din familiile mirilor va sfatuim sa optati pentru o tinuta eleganta chiar si atunci cand nivelul de formalitate a nuntii nu cere explicit acest lucru. Aveti grija insa, daca vi sa impus categoric o tinuta casual, exista sanse mari ca si miri sa isi doreasca sa adopte acest stil. In acest caz este de sfatuit sa va conformati cerintelor pentru ca in final sa nu ii eclipsati pe sarbatoritii zilei.


Asadar, daca va doriti un aspect ireprosabil la nunta la care veti participa, alegeti-va o tinuta potrivita dress code-ului care vi sa impus si nu veti avea cum sa dati gres. Succes :)