Butoni pentru camasa mirelui

Costume de mire

Vezi toate ofertele de costume de mire

Pantofi de mire

Vezi toate ofertele de pantofi mire

Tinute de ocazie

Vezi toate ofertele de tinute de ocazie

Ingrijire si stil

Vezi toate ofertele de ingrijire si stil

Accesorii si bijuterii

Vezi toate ofertele de accesorii si bijuterii

Butoni pentru mire

Desi folositi in mod principal pentru functionalitatea lor, butonii se poarta in zilele noastre asemenea unor bijuterii care completeaza tinuta eleganta a mirilor si nu numai. Si nu este mult sa spunem ca sunt ca bijuterii, adesea acestia fiind realizati din metale pretioase, aur spre exemplu si ornati cu pietre care pot varia de la zirconiu la diamantul veritabil.


Pe langa aspectul lor elegant, butonii constituie cadouri excelente si astfel sunt deseori selectati de mireasa sau de nasi pentru a fi daruiti mirelui in ziua nuntii. Daca va ganditi sa oferiti cuiva cadou o pereche de butoni, trebuie sa stiti ca acestia se pot grava. Bineinteles in acest caz nu se vor mai folosi pietre sau alte decoratii pentru infrumusetarea lor, doar cuvantul, literele, sau de ce nu, data aleasa de voi.

Daca nu sunteti siguri ce tip de butoni sa alegeti, sau nu stiti exact ce fel de butoni exista, va propunem sa parcurgeti cu noi cele mai semnificative aspecte legate de aceste bijuterii.


Cum se poarta butonii?

Butonii au rolul de a inchide manecile camasii atunci cand aceasta nu este dotata cu nasturi. Si de cele mai multe ori, camasile mai elegante, potrivite in tinute sofisticate de tip black-tie sau white-tie nu au nasturi. In schimb, au pe ambele parti gaurele in care se vor fixa butonii. Apoi, butonii au doua capete. Unul dintre acestea este intotdeauna o parte care va fixa si va inchide maneca camasii. Aceasta este partea care se va introduce si trece in cele doua gauri. Capatul opus este de obicei de dimensiuni mai generoase si mai ornamental. Acest ornament poate fi constituit de un numar infinit de stiluri de la cele mai simple – care ofera eleganta, pastrand totusi traditia – la cele haioase, complicate ori chiar cele sub forma de stema reprezentativa.


 Aparuti in timpul regatului lui Ludovil al XIV al Frantei, butonii numiti si boutons de manchette au fost realizati initial din sticla. Astazi, din motive de confort si aspect, se foloseste metalul si desi de cele mai multe ori o pereche este alcatuita din doi butoni identici, cei mai indrazneti pot alege si butoni de forme diferite care se completeaza sau fac parte din aceasi tematica.


Indiferent ce stil ati prefera, ca sunteti miri care adora traditia si frumusetea clasica sau ca va atrag lucrurile si obiectele mai putin conventionale, cu siguranta veti gasi pe piata accesoriilor o pereche de butoni care sa fie in concordanta cu personalitatea voastra, incadrandu-se in acelasi timp perfect in stilul si tematica nuntii.