Acasa Accesorii si bijuterii

Accesorii si bijuterii pentru miri

Costume de mire

Vezi toate ofertele de costume de mire

Pantofi de mire

Vezi toate ofertele de pantofi mire

Tinute de ocazie

Vezi toate ofertele de tinute de ocazie

Ingrijire si stil

Vezi toate ofertele de ingrijire si stil

Accesorii si bijuterii

Vezi toate ofertele de accesorii si bijuterii

Accesorii si bijuterii pentru miri

Si un mire trebuie sa fie foarte atent atunci cand isi alege accesoriile si bijuteriile pe care le va purta in ziua cea mare. La orice tip de costum veti alege, acesta trebuie sa aiba in compozitie o cravata sau un papion, o pereche de butoni de camasa si o batista de buzunar unde e cazul.


 

Cravata, lavaliera si papion

Cea mai folosita dintre aceste accesorii este cravata pentru mire, aceasta avand rolul de alungire a tinutei, asortandu-se cu un sacou cu rever crestat si nu se va purta in nici un caz cu brau.

Fildesul, albul, argintiul si negru sunt culorile care merg cel mai bine la o cravata de mire, indiferent daca modelul ales de tine este cel clasic sau cel subtire. Intotdeauna aceasta se va purta cu vesta si curea, iar papionul e cel adecvat tinutei cu bretele sau brau, indiferent daca e tinuta formala sau semiformala. Acesta se poarta cu un sacou cu rever ascutit si guler tip sal.

Papionul trebuie sa fie asortat cu reverul sacoului, de preferinta, confectionat din acelasi material, sau material diferit, dar textura asemanatoare.

Atat cravata cat si papionul pot fi inlocuite cu o lavaliera mire, dar doar in cazul in care costumul este din trei piese si se poarta doar sub o vesta, intregind de minune o tinuta festiva.


 

Batista de buzunar

Batista de buzunar este si ea un accesoriu minunat, indeplinind si aceasta cateva reguli de tinuta. De exemplu pentru un smoching se va alege o batista din bumbac sau panza, bine apretata si calcata, iar apoi impaturita sub forma de triunghi cu mai multe varfuri.

In schimb, pentru un costum clasic materialul din care e confectionata batista, trebuie sa fie cu un aspect mai fin, de exemplu matase fina UNI sau cu imprimeu. Aceasta se va purta in mod natural, lasata bufanta.


 

Bijuterii pentru mire, ceas si verigheta

In ceea ce priveste bijuteriile, un mire care se respecta si tine la eticheta trebuie sa se limiteze strict la verigheta, ceas si butoni.

Bratarile si inelele dau impresia unei imagini ostentative si chiar etravagante, in special la o camasa de mire care are butoni.

La nivelul mainii imaginea este completata cu perfectiune de ceas si verigheta, avand aceasi nuanta, pentru a fi in acord si a se asorta.


 

Butonii pentru camasa de mire

Butonii au rolul de a armoniza tinuta, fiecare putand sa-si exprime stilul personal cu ajutorul acestora. Pot fi realizati din onix, argint sau sidefati, avand imprimate diferite simboluri, poate chiar aveti un simbol al familiei pe care il purtati cu mandrie si onoare. Sau unul personal care va reprezinta sau ceva ce va reprezenta o pasiune inradacinata bine in sufletul vostru, lasandu-ti amprenta personala cu ajutorul frumosilor si elegantilor butoni.


 

Cocarda pentru mire

La un mire se mai poarta, alaturi de bijuteriile mentionate anterior si cocarda, aceasta plasandu-se pe rever si fiind fixata cu un ac.

Pentru a nu va mai face griji si in privinta asortarii cocardei cu restul tinutei puteti lua o floare din buchetul frumoasei voastre mirese, in acest fel avand ceva din ceea ce apartine ei, iar daca va avea buchet din flori de culori pastelate, atasata de reverul hainei va va surprinde prin culoare fiind in contrast puternic si contrazicand sacoul.


 

La fel ca si coafura, rochia si bijuteriile miresei si voi, indiferent ca alegeti, papion, cravata sau lavaliera, acestea trebuie sa fie in acord cu bijuteriile purtate: butonii, ceasul si verigheta, toate acestea facand imaginea completa a unui mire elegant si sofisticat, iar impreuna cu mireasa veti radia de fericire.