Smokingul pentru mire, sofisticat si elegant

Costume de mire

Vezi toate ofertele de costume de mire

Pantofi de mire

Vezi toate ofertele de pantofi mire

Tinute de ocazie

Vezi toate ofertele de tinute de ocazie

Ingrijire si stil

Vezi toate ofertele de ingrijire si stil

Accesorii si bijuterii

Vezi toate ofertele de accesorii si bijuterii

Smokingul pentru mire, sofisticat si elegant

Una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteti face atunci cand va pregatiti sa deveniti miri este sa imbracati un smoking. Atemporal, sofisticat si elegant, acest tip de tinuta va poate oferi exact acel aspect pe care l-ati imaginat.


Cum deosebiti un smoking de un costum clasic si care sunt trasaturile acestei tinute speciale?

Deosebirea cea mai evidenta intre cele doua tipuri de tinute o veti regasi pe detaliile costumelor. In cazul smokingurilor, reverul sacoului, nasturii acestuia si partile laterale ale pantalonilor vor fi intotdeauna infrumusetati cu ajutorul unui material textil diferit de cel din care este realizat costumul - de cele mai multe ori se va utiliza satinul sau rejansa. De asemenea, smokingurile clasice trebuie sa fie realizate dintr-un material negru sau albastru foarte inchis (cu toate ca in zilele noastre se opteaza chiar si pentru alb) si se vor purta alaturi de o camasa alba.

Cu toate ca sacoul poate fi ornat atat cu nasturi la un singur rand cat si cu nasturi la doua randuri, ceea ce deosebeste smokingul de alte costume este ca sacoul niciodata nu va prezenta acea deschizatura specifica in partea din spate.


Accesorizarea smokingurilor este relativ simpla; de obicei se impune purtarea unei veste sau al unui brau alaturi de un papion. In privinta incaltamintei va trebui sa optati pentru o pereche de pantofi de ocazie, inchisi la culoare (exceptie facand smokingurile albe cu care se vor purta pantofi albi). Cu toate ca in mod traditional un smoking cere o pereche de incaltaminte cu finisaj mat, miri moderni deseori aleg pantofi luciosi sau chiar lacuiti. Indiferent de finisajul lor, alegeti intotdeauna pantofi de ocazie cu sireturi daca v-ati propus sa purtati un smoking la nunta.


Acestea sunt ideile esentiale pe care orice mire trebuie sa le stie atunci cand se pregateste sa devina sot. Ca un pont de incheiere merita sa mentionam ca in ultimii ani (3-4) o tendinta ce pare sa intre in contradictoriu cu ceea ce impune purtarea unui smoking, si totusi un trend extrem de indragit de miri, este adoptarea unei cravate traditionale in locul papionului. Inedit, nu? Tu cu ce iti vei accesoriza smokingul in ziua cea mare?